Innan ni börjar

Innan ni aktiverar formuläret i Scoutnet och börjar ta in registreringar är det några saker kåren behöver ta ställning till.

• Vilka rutiner ska ni använda för att hantera inkomna registreringar?
  • Vilka kontaktuppgifter behöver ni samla in från de som registrerar sig?
  • Vill ni veta om den som registrerar sig är intresserad av att vara ledare i kåren?
  • Hur ska formuläret visas för användare? Några förslag: – Inbäddat på kårens hemsida (som iframe) – Separat, med en länk från hemsida – Separat, med qr-kod på rekryteringsmaterial?

Aktivera formuläret i Scoutnet

Gå till fliken ”Webbkoppling” på scoutkårens profil i Scoutnet. Fliken är tillgänglig för medlemmar med dessa roller i Scoutnet:

• (Vice) Kårordförande
  • Medlemsregistrerare
  • IT-ansvarig
  • Webbansvarig

I den nedre rutan ”Inställningar för publik registrering” gör du de inställningar som behövs, klickar i rutan ”aktivera” och sedan gröna knappen ”Skicka”.

Om ni vill göra ett internt test i kåren innan ni publicerar: Spara alla inställningar, men se till att rutan ”aktivera” inte är ibockad. Då kan bara kårmedlemmar med en administratörsroll se formuläret. (De måste vara inloggade i Scoutnet.)

Publicera formuläret

När formuläret är tillgängligt är det dags att börja använda det! Längst ner på sidan finner du ett antal länkar. De leder alla till samma formulär, men med lite olika stil och utseende.

Om ni beslutat er för att länka till formuläret, men inte visa det direkt på kårens webbplats, är det bara att välja en länk och publicera den där ni vill. I er Facebookprofil, i mailsignaturer…

Bädda in på kårens hemsida

Om du vill visa formuläret direkt på kårens hemsida kan du bädda in det med en <iframe>. Alla länkar fungerar att bädda in.

Använder kåren Scouternas webbplattform rekommenderar vi varianten ”Med anpassat utseende” kombinerat med Scouternas CSS-fil. För att bädda in på webbplattformen:

1. Börja med att lägga in http://cdn.scouterna.net/scoutnet/css/registration.css i Extern CSS-fältet.
  2. Kopiera sedan länken ”Med anpassat utseende”
  3. Skapa en ny sida där du vill ha registreringsformuläret.
  4. Välj redigeringsläget ”Text” istället för ”Visuell” (övre högra hörnet av texteditorn).
  5. Skriv in följande kod, och klistra in er länk från scoutnet där det står [länk] (det finns två ställen):
    <iframe src=[länk]>
    <p>Din webbläsare stödjer inte iframes, gå till <a href=[länk]> för
    att registrera dig.</p>
    </iframe>
  6. Spara sidan.