Introduktion

Standard på varje kårs webbsida är att riksorganisationen Scouternas sociala medier-flöden syns på alla kårwebbar. Vill en istället att kårens egna sociala medier-flöden ska synas på ens kårwebb kan du följa guiden lite längre ner som beskriver hur du gör steg för steg.

Det kan vara bra att känna till att kåren kan välja att ha en gratisversion eller själva betala för en betalversion. I gratisversionen kommer till exempel företaget Juicers logga att synas på kårwebben, bara ett sociala medier-flöde synas (t.ex. flödet från Facebook) och flödet uppdateras endast en gång per dygn. Om kåren istället väljer att betala syns inte Juicers logga, flödet uppdateras oftare, och så vidare. Du kan läsa mer om vad som ingår i de olika paketen här: https://www.juicer.io/about#pricing Men kåren behöver som sagt inte betala och då kan resultatet se ut såhär:

Så lägger du till kårens sociala medier-flöde på kårwebben!

1. Skapa ett konto på Juicer

Gå in på: https://www.juicer.io/sign-up och starta ett konto.

När du gjort det får du ett bekräftelsemail till den mailadress du uppgett. Klicka på länken i det mailet för att bekräfta att du vill starta kontot.

2. Välj vilken social media du vill ska synas på kårens webbplats

Välj den social media du vill ska synas på kårens webbsida och följ därefter anvisningarna för att lägga till det kontot på Juicer.

3. Koppla Juicer-kontot till er kårs webbplats

Klicka på "Embed in your Site" i menyn till vänster. Välj antingen "Standard website" eller "WordPress Site" - det spelar ingen roll vilket du väljer. Det dyker då upp en text, se bilden nedanför. Kopiera texten som motsvarar den som är understruket i rött:

5. Gå till kårens webbsida för att slutföra kopplingen

Gå till adminläget för den sida på kårens webbplats där du vill att flödet ska visas. Lägg till komponenten "Socialt flöde" eller redigera denna. I fältet "ID" ska du klistra in kontonamnet som du har på Juicer, det vill säga det du kopierade i förra steget. I fältet "Number of posts" väljer du hur många inlägg från sociala medier-flödet som ska visas på webbplatsen.

6. Klart!

Om du nu uppdaterar sidan ska du kunna se det sociala medier-flöde som du kopplat till ert Juicer-konto.