Standardvalet vid fakturering av medlemmar i Scoutnet är via e-post. Men om man som medlem vill så kan man logga in och redigera faktureringsmetod på sin medlemsprofil. På medlemsprofilen så klickar man på knappen Alternativ och väljer Ändra medlemsuppgifter. Där finns en rubrik som heter Fakturaleverans där man kan välja hur man vill få sina fakturor för medlemskap och arrangemang. Som medlem kan du själv välja om du vill skicka till en eller flera e-postadresser. För befintliga myndiga medlemmar så har vi lagt in det på den primära e-postadressen och för barn och ungdomar anhörig 1 e-post.

OBS! Kivra och e-faktura är externa tjänster. Om man har någon av dessa aktiverat så kommer det valet att gå först vid fakturering. Man styr dessa tjänster direkt i Kivra respektive sin internetbank. Läs mer om dem längre ner.

E-faktura

Man kan få sin medlemsavgift som e-faktura! Anmälan gör var och en på sin Internetbank (sök efter Scouterna). För att kunna anmäla sig behöver man sitt medlemsnummer, vilket man kan hitta i Scoutnet eller på en tidigare faktura. Föräldrar kan anmäla sig för e-faktura för sina barn. Förälderns personnummer kommer då stå men man fyller i medlemmens namn och medlemsnummer. En person kan få e-faktura för flera medlemmar.
Om du vill stänga av e-faktura så gör du även det i din Internetbank.

Kivra

Med Kivra ersätter du till stor del din vanliga brevlåda. Men istället för papperspost får du brev digitalt, från anslutna företag. Kivra är säkert, tillgängligt var du än är och miljövänligt. Du anmäler dig på Kivras hemsida.

Om du inte längre vill ta emot utskick från Scouterna genom Kivra så gör du följande.

Du kan enkelt inaktivera en avsändare som inloggad under Inställningar och Avsändare. Av de avsändare som är anslutna till Kivra kan du själv bestämma vilka du vill få post digitalt från i Kivra och vilka du vill få post från postalt hem i brevlådan. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Hur prioriterar vi utskicksmetod?

Medlemsavier och fakturor skickas i följande prioritetsordning om du har flera val/tjänster aktiverade:

1. E-faktura
  2. Kivra
  3. E-post
  4. Vanlig post