För att sätta upp insamling av besöksstatistik så behöver du först ett Google konto som är anslutet till Google Analytics

Gå till https://analytics.google.com/ och logga in med ditt Google konto som du vill koppla till tjänsten. Följ anvisningarna för att påbörja skapandet av ett konto.

OBS när du skapar kontot, tryck på 'Visa avancerade alternativ' och välj att skapa en 'Universal Analytics-egendom'

När du gått igenom alla steg, och kontot är skapat, kan du gå tillbaka till din kårsida.

Gå in på ExactaMetrics i vänstermenyn, och tryck på 'Launch Setup Wizard' och följ sedan stegen.

1. Välj 'Publisher (blog)' tryck sedan på save and continue
  2. Tryck på 'Connect ExactMetrics'
  3. Välj och logga in med det Google konto du kopplade till Google Analytics
  4. Godkänn att ExactaMetrics får tillgång till ditt Analytics konto..
  5. Nu är det klart! Välj eventuella inställningar, och tryck på godkänn.