Menyn

Ingenting hamnar i menyn automatiskt utan man redigerar menyn separat. För att redigera menyn, gå till “Utseende” och “Menyer”.

 

 

Det finns två menyer på webbplatsen; en huvudmeny och en sekundärmeny. Sekundärmenyn används till mindre sidrubriker nedanför den vanliga huvudmenyn. Högst upp på sidan kan du byta vilken meny som du vill redigera. Klicka på “Välj” för att ändra meny.

 

Lägg till en ny menyrubrik

På vänster sida hittar du fyra flikar där du kan välja mellan olika menyobjekt att lägga till i menyn. Klicka på en rubrik för att fälla ut fliken.

  1. Sidor: Sök fram den sida eller sidor som du vill lägga till.
  2. Inlägg: Sök fram den eller de inlägg som du vill lägga till.
  3. Anpassade länkar: Här kan du själv kan skriva in en länkadress. Detta alternativ använder du om du t.ex. vill länka till en annan webbplats. Fyll i länkadressen i fältet “URL” och en länkrubrik i fältet “Länktext”.
  4. Kategorier: Sök fram en inläggskategori som du vill lägga till. Kan användas om du vill ha en egen sida där du endast visar inlägg från en specifik kategori.

 

Klicka på knappen “Lägg till i menyn” för att lägga till ditt menyobjekt i menyn. När du lagt till ditt menyobjekt i menyn hamnar det längst ner i menystrukturen. Du kan dra och släppa menyobjektet till önskad plats. För att göra en undersida drar du menyobjektet lite till höger under den överordnade sidan så att den hoppar in ett snäpp till höger.

Spara dina ändringar genom att klicka på “Spara meny”.

 

Radera en menyrubrik

Klicka på en menyrubrik för att fälla ut inställningarna för rubriken. Klicka sedan på “Ta bort” för att radera. Detta raderar endast menyrubriken – inte sidan.

 

Öppna menyrubrik i ny flik

Om du vill ställa in så att en menyrubrik öppnas i en ny flik redigerar du länken i menystrukturen. Klicka på menyrubriken för att fälla ut inställningarna för den. Bocka i rutan för “Öppna länk i en ny flik” och spara sedan dina ändringar genom att klicka på “Spara meny”.

Om du inte kan se rutan “Öppna länk i ny flik” behöver du aktivera det avancerade menyalternativet “Länkmål”.

  1. Klicka på “Panelinställningar” högst upp till höger på sidan.
  2. Under “Visa avancerade menyalternativ” klickar du i rutan för “Länkmål”.
  3. Du bör nu se “Öppna länk i en ny flik” när du redigerar menyrubriken.

 

 

Du kan lägga till exempelvis avdelningar eller nyhetsinlägg i menyn genom att göra följande:

 

  1. Gå in under Utseende och Menyer.
  2. Tryck på ”Skärmalternativ” uppe till höger på sidan.

3. En lista med olika alternativ syns nu. Kryssa i rutorna på de saker du vill kunna lägga till i menyn.

4. Nu går dessa saker att lägga till genom att välja dom nere till vänster .


Redigera kontaktuppgifter i huvudmenyn.

 

Du kan redigera kontaktuppgifterna som syns i huvudmenyn (ovan) genom att gå in på Temainställningar > Sidhuvud > Off canvas i vänstermenyn när du loggat in som administratör. Se nedan bild: