Vi kommer inte att erbjuda några alternativ. 


Vi tror att det faktum att ungdomar från hela världen möts och lär av varandra skapar ännu bättre förutsättningar för att förändra världen. Vi måste alla ta ett gemensamt ta ansvar för utvecklingen av vårt samhälle, miljö, klimat, biologisk mångfald och demokrati. Hur man gör det är en avvägning mellan många svåra frågor. Den upplevelse i termer av lärande, personlig och demokratisk utveckling en världsscoutjamboree innebär tror vi kommer skapa så stora världen att vi bedömer att vi ska resa dit. Att ungdomar från alla delar av världen får träffas, uppleva internationell gemenskap, få förståelse för andra kulturer och skapa vänskapsband över nationsgränserna är så oerhört viktigt. De positiva värden som vi ser att en Världsscoutjamboree tillför är en så grundläggande del av den internationella fredsrörelsen Scouting att vi valt att inte avstå från att delta. Är det något möte här i världen som på riktigt för världen framåt på lång sikt är det en Världsscoutjamboree. 


Möjligheterna att resa på annat sätt är mycket begränsade. Vi har genomfört en förstudie där vi analyserat alla andra förslag på resor, men inte hittat några genomförbara alternativ. Det handlar då inte enbart om en avsevärd förlängning av restiden, utan vi har även beaktat frågor som pandemi och säkerhet. I dagsläget är det i praktiken omöjligt att resa hela vägen till Sydkorea med tåg.


Åker du som IST ansvarar du själv för din resa, då är det upp till dig vilken resväg och färdmedel du väljer. Är du under 26 år kan du välja att åka med kontingenten eller boka din egen resa.