Att välja kursplats i Scoutnet är ett värde som främst syns i Scouternas arrangemangskatalog, tyvärr inte i Scouternas folkhögskolas kurskatalog (december 2021). Därför måste platsen även framkomma tydligt i text i beskrivningen (se ovan).
Kursplats syns även i loggboken.

• På kursens startsida, klicka på knappen Alternativ och sedan på Lägg till adress.
  • Fyll i värden för kursdatum, lokalens namn, adress och postnummer.
  • Markera rätt plats på kartan antingen genom att fylla i koordinaterna eller att sätta markören på kartan.
  • Klicka på Spara.
  • Om din kurs har flera kurshelger går det att lägga till ytterligare adresser.