Arbetsuppgifterna som IST är oftast som funktionär på någon programaktivitet. Det finns även behov i IST-matsalen och olika stöd och logistikfunktioner.

Jamboreeorganisationen bedömer att de kan öppna en ansökan/intresseanmälan via nätet sent våren 2023. Då presenteras alla tjänster som går att önska. Där kommer den enskilde att få önska vad den vill jobba med. Därefter kommer jamboreeorganisationen att allokera alla IST till olika tjänster. Detta arbete kan inte den svenska IST-supporten påverka.

Arbetstider för din tjänst kommer du att få reda på när du är på plats på jamboreen.

Jamboreeorganisationen strävar efter att alla IST ska få ett schema som innebär tre dagars arbete och en dag ledigt. Det finns ingen garanti att någon dag blir helt ledig.

Om du mot förmodan blir tilldelad en tjänst som inte fungerar för dig, så stödjer IST-supporten dig vid behov i kontakten med jamboreeorganisationen för att hitta en annan lämplig tjänst.