Det stämmer att du alltid ska ha halsduken på dig, från det att träffar din avdelning på avreseflygplatsen tills dess du är tillbaka i Sverige. 


Scouthalsduken är vårt viktigaste sätt att identifiera varandra som svenska scouter. Det gör att vi alla ser vilka vi är och gör det lättare att hålla ihop med din avdelning och patrull. När vi rör oss i Korea kommer det vara många andra människor runtomkring oss, både scouter och icke-scouter, och då är det viktigt att vi kan identifiera varandra. 


Vi gör den här resan tillsammans, 2 000 svenska scouter, och vi tar ansvar för varandra. Genom att alla har halsduken på sig vet vi vilka vi är. Det blir mycket enklare att ta ansvar för varandra. Det blir lättare att se om en scoutkamrat verkar vara vilse eller om någon verkar behöva hjälp. Att ha halsduken på sig är ett sätt för oss alla att hjälpas åt att göra den här resan så bra som möjligt. 


Naturligtvis behöver du inte ha halsduken på dig när du t ex sover.


Undrar du om din försäkring gäller om du inte har din halsduk på dig kan du läsa om det här, Gäller scouternas försäkring om jag inte har min scouthalsduk på mig?