Alla svenska deltagare och ledare är sedan 30 juli på plats på Wonkwang University för kontingentdagar. Vårt stora äventyr närmar sig men ibland blir inte saker som man tänkt sig, och så är det just nu. 30e juli kom det ett skyfall och utifrån det har vi beslutat att deltagarna och ledarna ska stanna kvar ett extra dygn på Wonkwang University. Avsikten är att vi i stället åker till jamboreen den 2:a augusti.  


Vi bedömer att lägerplatsen inte är redo att ta emot kontingenterna efter de kraftiga regn som varit, som har försvårat förberedelserna. Vi ser att det rör sig åt rätt håll men vi behöver ge dem ytterligare lite tid. Lägerorganisationen fortsätter arbeta intensivt med förberedelserna. 


Väderprognosen visar att de kraftiga skurarna kommer att avta från den 1:a augusti. 


Vi vill självklart alla åka iväg till lägret, men det är viktigt att det är tryggt och nu gör vi bedömningen att de ännu inte är redo att ta emot oss. Fram till dess är vi kvar här på Wonkwang University.  


Nu ser vi fram emot en extra dag för återhämtning, förberedelser och umgås med våra svenska vänner. Våra deltagare kommer få utforska Iksan och ha ett roligt extradygn i Wonkwang. Vi fortsätter bo i samma boende som det senaste dygnet: inomhus i studentrum, i sköna sängar, med duschar, matsal och staden Iksan på promenadavstånd.  


Om du har några frågor vänder du dig som vanligt i första hand till wsj2023@scouterna.se 


/Inlagt 2023-07-31