Huvudfliken Arrangemang innehåller alla arrangemang.

Arrangemangsmodulen i Scoutnet har tagits fram för Scouternas och Scouternas folkhögskolas arrangemang. Det innebär att det finns en massa olika inställningsmöjligheter som inte är så intressanta för det lokala arbetet.

Därför har vi nu skapat tre enkla mallar som ni kan använda er av för era helgutfärder med avdelningen eller patrullen.

Mallarna är mall för övernattning, mall för hajk och mall för tävling.

För att skapa ett arrangemang i Scoutnet så går du in på din scoutkårs eller din avdelnings sida. Där väljer du den undre fliken som heter Arrangemang.

Väl på fliken så trycker du på Alternativknappen och väljer Skapa nytt arrangemang.

Då ska de se ut som här nedan. Ordförande är den som är huvudansvarig för arrangemanget. Du själv är förvald.
Under arrangemangsmallar så kan du välja en lämplig mall.

Nu ska du göra en del inställningar. Du ska välja namn, välja status på arrangemanget och synlighet. Om du under Synlighet väljer Publikt synligt så kan du välja om ni vill kunna ta emot icke medlemmar/gäster på arrangemanget. Välj då Annat under kårer och kategorier. Under beskrivning så berättardu om ditt arrangemang och du kan använda så kallade BBCode för att skapa rubriker m.m.

Under fliken Deltagande och registrering så ska du öppna Anmälan på två ställen. Under redigering av formulär så kan du välja om deltagaren kan ändra i  anmälan efter den är stängd. Du kan välja om ni ska ha en åldersgräns. Inställningar för kåranmälan är inaktiverat så det kan du bortse från. Det gäller även nästa flik Anmälningsformulär för grupper/kårer.
Under rubriken Formulär för individuell anmälan till arrangemang så kan du trycka på Redigera för att ändra i själva formuläret (mer om det senare).

Fliken avgifter är kanske mest intressant för Scouternas arrangemang som faktureras genom Scoutnet men det kan vara bra att ställa in så att Standardavgift är något annat än 0 kr.

Under E-postinställningar så kan du ställa in om deltagaren ska få ett bekräftelsemejl vid anmälan. Varningstext är felöversatt och kommer inom kort heta Inledningstext. Glöm inte att ändra Status till Aktiv.

Under fliken Style/layout kan du lägga in egen CSS om du vill ändra t ex typsnitt. Men det som kanske är mest intressant är at om du klickar i Använd layout utan ram så blir formuläret lite mer mobilvänligt.

Slutligen så här ser själva Anmälningsformuläret ut. Här kan du ändra de befintliga frågorna eller lägga till helt egna.